Ordförande och sekretariat

Ordförande och sekretariat

Ordförande

Katti Hoflin är chef för stadsbiblioteken i Stockholm och författare. Hon har tidigare varit verksamhetschef på Dunkers kulturhus i Helsingborg och dessförinnan var hon ansvarig för barnkulturen på Kulturhuset i Stockholm. Hon har också arbetat med barnprogram i TV som Bolibompa och Bullen.

 

Huvudsekreterare

Annika Hellewell arbetar heltid i Läsdelegationen. Annika är i botten lärare i svenska och engelska. Annika, och har tidigare arbetat med skolfrågor inom Norrmalms och Östermalms stadsdelsförvaltningar. Annika har sin ordinarie anställning på skolenheten på Utbildningsdepartementet.

 

 

 

Sekreterare

Jonas Andersson arbetar heltid som sekreterare i Läsdelegationen. Han är fil. doktor i litteraturvetenskap, forskare och skribent. Han har skrivit boken Med läsning som mål: Om metoder och forskning på det läsfrämjande området (Kulturrådet 2015).

 

 

 

Kommunikatör

Helene Larsson arbetar deltid i Läsdelegationen och deltid i utredningen om konstnärers villkor (Ku 2016:04). Hon har en fil. kand. i medie- och kommunikationsvetenskap med strategisk inriktning vid Umeå universitet. Helene har sin ordinarie anställning på Kommunikationssekretariatet på Näringsdepartementet.

 

 

 

 

Katti_sou_1501

Annika_sou_150

 

Jonas_sou_150

 

Helene_sou_150