Kakor på sou.gov.se

Kakor på sou.gov.se

Vad händer om du tackar nej till kakor på sou.gov.se?

På sou.gov.se används både sessionskakor och varaktiga kakor. Vissa kakor är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. Om du tackar nej till övriga kakor på regeringen.se så fungerar inte ett antal tjänster och funktioner på webbplatsen:

Delafunktionen

Funktionen används för att besökare ska kunna rekommendera regeringen.se på sociala nätverk som Facebook och Twitter. Kakorna samlar information om hur besökare använder delafunktionen, dock inte på individnivå, för att förbättra webbplatsen. Om du inte vill acceptera kakor så samlas ingen information in.

Analysverktyg för webbplatsen

Webbanalysverktyget Google Analytics som används på denna webbplats använder kakor. Kakorna samlar in information på aggregerad nivå om hur besökarna använder webbplatsen t.ex. antal sidvisningar, var besökare kommer från och antal besök i syfte att förbättra webbplatsen och ge en bra användarupplevelse. Om du inte vill acceptera kakor så samlas ingen information in.

Om kakor

Kakor (eng. cookies) är små textfiler, som innehåller data, som lagras på besökarens dator och skapas av de webbplatser som besökts, syftet är att ge besökare tillgång till olika funktioner.

Det finns två typer av kakor:

  • En sessionskaka lagras tillfälligt i datorns minne under tiden en besökare är inne på en webbsida. Sessionskakan försvinner när man stänger webbläsaren.
  • En varaktig kaka finns kvar på besökarens dator tills den tas bort.

Om du inte accepterar att kakor används kan du göra inställningar i din webbläsares säkerhetsinställningar så att du antingen inte tar emot några kakor alls eller att du får en fråga varje gång en webbplats försöker placera en kaka på din dator. I webbläsaren kan du också radera tidigare lagrade kakor, se webbläsarens hjälpsidor för mer information.

Post- och telestyrelsen, som är tillsynsmyndighet på området, lämnar ytterligare information om kakor på sin webbplats.